Διάβασα στο Έθνος την 4η Οκτωβρίου :
Μπουγάτσα - γίγας 182,2 κιλά
Η μεγαλύτερη μπουγάτσα παρασκευάστηκε την 1η Ιουνίου φέτος στις Σέρρες. Εχει μήκος 19,57 μ., πλάτος 58,5 μ. και βάρος 182,2 κιλά. Την παρασκεύασαν 25 μπουγατσοποιοί σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθηνών. Χορηγός ήταν οι Μύλοι Καπλανίδη.
Οπως μας εξηγεί ο Νίκος Αθανασίου, καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Σερρών, εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ μπουγάτσας, το τελικό προϊόν ήταν 182,2 κιλά μπουγάτσα κρέμα. Χρησιμοποιήθηκαν 88 κιλά γάλα, 26,4 κιλά ζάχαρη, 13,2 κιλά σιμιγδάλι, 2,1 κιλά κορνφλάουρ, 27 πρέζες βανίλια και για το φύλλο 31,1 κιλά αλεύρι, 15,7 λίτρα νερό, 4,75 λίτρα ηλιέλαιο και 750 γραμμάρια αλάτι. Το ερχόμενο καλοκαίρι ετοιμάζεται στις Σέρρες ένα νέο ρεκόρ, με άλλο τοπικό προϊόν.
Ρώτησα από αυτό το ιστολόγιο τον κ. Δρογαλά " Τις έστι Αθανασίου ; "
Άκρα του τάφου σιωπή !
Κύριοι, Μπαλίτη, Καλαϊτζή, Πολίτη, Πουρνάρα,
Ποιος διοργάνωσε τελικά την εκδήλωση που πλήρωσαν 80.000 ευρώ οι Σερραίοι επαγγελματοβιοτέχνες ;
Το Επιμελητήριο, ο γυμναστής Νίκος Αθανασίου ή τα ΤΕΦΑΑ όπως γράφει το "Έθνος" ;
%
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου